sunnuntai 23. toukokuuta 2010

puutarhakuume

Pitääpä rikkoa pitkä blogihiljaisuus, ihan vaikka näin pikaisesti.

Toukokuun hellepäivinä iski puutarhakuume taas pahasti päälle, ja vapaa-aika on kulunut istutuksia tehdessä ja suunnitellessa. Nurmikko oli ihan kamala talven (ja koirien) jäljiltä, joten nyt viikonloppuna kärräsimme pihaan tuhat kiloa punaista soraa nurmikon tilalle. Istutusalueet olin rajannut jo ennen sorakuormaa. Lopputulos oli sekä meidän että koirien mieleen, mielenkiinnolla vain seuraan miten tuo sora tuossa pysyy. Seuraava projekti on istutusalueiden kohentaminen ja uusien taimien istuttaminen. Hulluna tavoitteena olisi saada pikkupihaamme sata erilaista kasvia/lajiketta.

7 kommenttia:

 1. vau, hienolta näyttää! tule pihakierrokselle meille kun seuraavaksi oot turussa, ehkä löydät jotain mieleistä kotiinkin vietäväksi;) ihanaa, kohta ollaan jo lomalla! t: lotta

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hyvältä. Meillä ollaan myös tuskailtu nurmikon kanssa, puolet siitä on kuollut. Ensin syytin koiria, mutta koirapuistossakin oli parempi nurtsi! :o Istutusalueet haluaisin rajata kivillä tuohon tyyliin kuin teillä, mistä noita isohkoja kiviä saa?

  VastaaPoista
 3. Kiva että oot takasin ainakin hetkeksi :) Nätiltä näyttää!

  VastaaPoista
 4. Hienon, siistin ja erityisesti kauniin näköistä! Minuakin kiinnostaisi tietää, mistä kivet on hankittu...
  Idea sadan kasvin puutarhasta on muuten mahtava! Montako kasvia pihalla nyt on?

  VastaaPoista
 5. Jee, hauskaa että lukijoita löytyy vaikka olen sluibaillut päivityksistä :)

  Lotta: Tullaan, tullaan! Olisi kiva nähdä teitä ja kaunista pihaakin samalla, pitkästä aikaa.

  Jutta: nurmikko tykkää huonoa ilmeisesti myös siitä, että lumi tallautuu tiiviisti sen päälle. Viime kesänä vielä paikkailin silloinkin jo huonokuntoista nurmea, mutta nyt on oikeastaan aika kiva kun ei tarvitse enää siitä huolehtia. Noita kiviä olen kanniskellut pihaan vähitellen. Suurin osa on peräisin ihan kivi- ja laattakaupasta niinkuin tuo sorakin. Siellä nuo kivet maksoivat 2e/ämpärillinen, itse sai noukkia kasoista mieleisensä.

  Miia: Kiitos, kiitos! Tarkoitus on päivittää taas ahkerammin tästä eteenpäin. Kohta se on lomakin niin on taatusti aikaa.

  Jenni: Kiitos :) En ole vielä päässyt niin pitkälle, että olisin saanut tämänhetkiset lajit laskettua - arvioisin että niitä on joitain kymmeniä, tuskin viittäkymmentäkään. Eli matkaa on! Vielä kun olen melko kranttu värien ja lajien suhteen. Eiköhän sadan lajin puutarhasta tule sitten juttua tännekin, sen listanhan voisi tehdä yhtenä postauksena ja päivitellä siihen sitten.

  VastaaPoista
 6. hieno tuo sora ja varmasti hyvä koiraperheessä!alustitteko jotenkin,siis poistitteko nurmea,laitoitteko aluskangasta,vai tarviiko tuollaisen soran alle tehdä mitään?
  meillä olisi edessä terassin uusiminen ja mäykkyneidille pitäisi laittaa jotain verkkoaitaa pihan ympärille!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos ja anteeksi että vastaaminen on venähtänyt. Soran alla ei ole mitään vaikka aluksi tarkoitus oli laittaa sinne aluskangas. Voi olla, että ajan myötä sora painuu maahan ja väleistä kasvaa rikkaruohoja. Katsellaan. Se ei oikeastaan edes haittaa, tykkään että puutarha saa olla rehevä ja vähän rempallaankin. Meilläkin pihaa kiertää verkkoaita, jota yritän kovasti kasveilla häivyttää.

  VastaaPoista