maanantai 31. elokuuta 2009

pinkkiä keltaisella & marokkolaista minttuteetä

Espanjanreissulla näin hienoja kukkia, jotain tulikruunuja tai vastaavia nimeltään. Niitä saa kyllä täältä Suomestakin, mutta ei ihan yhtä rehevinä. Tykkäsin niistä koska niissä oli ihan hurja määrä erilaisia värivariaatioita. Paras kasvoi pihalla - reunoiltaan aniliininpunainen ja sisältä keltainen! Aikaisemmin tuo väriyhdistelmä ei innostanut, mutta tuota kukkaa katsellessa se alkoi houkuttaa ihan hurjasti. Niinpä se eksyi ensin vaatteisiin ja sitten ihan pikkuisen sisustukseen. Puutarhastakin olin aikeissa hävittää kaikki keltaiset kukat (ja pitää vain punaisen, sinisen ja valkoisen sävyjä), vaan nytpä taidan suorastaan hankkia niitä lisää. Kulta on toki ihan oma lukunsa, mutta kuvat passasivat mainiosti keltaisten kanssa. Eilen meillä kävi mainioita ruokavieraita joille tarjoilin uunilohta ja mutakakkua. Mutakakun kanssa kokeilin ensimmäistä kertaa minttuteetä Marokon tyyliin. Tee tarjoiltiin toki asiaankuuluvasti Tangerista käsi pitkänä raahatuista kultalaseista. Tuo ylin kuva minttuteetarjoilusta on Tanjan ottama, kiitoksia siitä. Pitänee liittää mukaan myös minttuteen ohje, siitä tuli melko oikeanlaista. Seuraavaksi ajattelin kokeilla kardemummaa joukkoon.

***

marokkolainen minttutee

tuoretta minttua
ruokosokeria
vihreää irtoteetä

Laita pieniin laseihin maun mukaan ruokosokeria pohjalle. Lisää päälle reilusti minttua. Hauduta vihreää teetä pannussa valmiiksi ja kaada laseihin. Oikea marokkolainen tee on todella makeaa ja tarjoillaan yhtä makeiden leivonnaisten kanssa. Tai mattokauppojen lomassa ;)

2 kommenttia:

  1. Tee oli kyllä ihan autenttisen makuista. Kiitos siitä ja kaikista muistakin herkuista! Teille kun tulee syömään, niin saa aina ihan ravintolatason herkkuja. Voisinkin sanoa lempiravintolan kysyjille että Jenny's.

    VastaaPoista
  2. Ihania värejä taas! Yhdyn kyllä täysin Tanjan kommentteihin, oot ihan huippukokki!! Et Tanja kyllä ole itsekään hullumpi. Sinun ravintolasi olisi sitten kai se mamma's ;).

    Pitääkin tilata tänään kaupasta tuoretta minttua. Alkoi tehdä kovasti mieli kunnon minttuteetä. Sillä tämä flunssakin varmasti taittuisi.

    VastaaPoista