perjantai 7. elokuuta 2009

Tanger

Yksi matkustushaave toteutettu - kävimme visiitillä Marokossa. Täältä Espanjasta käsin sinne on helppo matkustaa. Vähän kuin Helsingistä lähtisi Tallinnaan. Kapeimmillaan Marokon ja Espanjan väli on vain 14 kilometriä, ja lautalla pääsikin Tarifasta Tangeriin varsin nopeasti. Tanger oli ihana kaupunki! Ihan erilainen kuin mikään paikka missä olen aikaisemmin käynyt. Näin lyhyellä vierailulla sai vain pienen pintaraapaisun ja edelleen on vähän hämmentynyt olo. Medinan ja kasbahin alue oli hurjan kaunis. Ja basaarit! Värit ja valikoimat olivat suorastaan pyörryttävät minunlaiselleni harakalle, joka puolella oli kaikenlaista ihanaa. Kaupankäynti oli hulluakin hullumpaa, varsinaista teatteria. Suomalaiseen kaupassahaahuiluun ja vaisuihin myyjiin tottuneena tuotti kyllä suuria vaikeuksia ryhtyä kiivaaseen tinkimiseen, mikä kyllä sitten lopulta oli ihan hauskaa. Tuliaisiksi hankin haaveilemani marokkolaiset nahkapallit: yhden turkoosin ja yhden petroolinsinisen.

2 kommenttia:

  1. Oi, oi. Pinkki väri vaihtui, mutta ei kuulosta siltikään hullummalta. Sun olisi pitänyt vielä nauhoittaa se kaupantekotilanne. Missä on kuvat?

    -Anniina-

    VastaaPoista
  2. Tosiaankin olisi :) Muutama kuva meillä on, mutta basaarien kuvaaminen ylipäätään osoittautui kovin hankalaksi - usein kauppiaat olivat kauppojensa edessä valmiina ja kaikkia ei kuvaaminen miellyttänyt. Osa muslimeista ei halua lainkaan tulla kuvatuksi, joten kuvailin varsin varovaisesti.

    VastaaPoista