sunnuntai 4. lokakuuta 2009

undulaatteja tarjottimella
Ehdin pitkästä aikaa kirpparille. Uhmasin sadetta ja laitoin jalkaan Maija Poppasen saappaat. Tänään oli onnea ja löysin monta kiinnostavaa pöytää. Päivän paras löytö oli ehdottomasti keltareunainen peltitarjotin undulaateilla - siinäpä sitten kuvailinkin kaiken mahdollisen. Hyvä löytö oli myös tuo fuksianpunainen villapeitto muutamalla eurolla. Se päätyi toistaiseksi divaanille. Viisi sinistä lautastakin löytyi. Yhtä hienoja ne eivät ole kuin edellinen lautassaalis, mutta ajavat asiansa mainiosti.

Kirpputoripäivään kuuluu aina brunssi kierroksen jälkeen. Olen jäänyt pahasti koukkuun noihin Pirkka -sarjan italialaisiin jälkiruokiin: tiramisuun, panna cottaan ja creme bruléeseen (miten ihmeessä nämä on tarkoitus kirjoittaa). Kuvassa on jälkimmäinen, ja se on aivan mahtavaa herkkua erityisesti Earl Greyn kanssa.

Loppupäivän onkin sitten satanut, joten olen laiskotellut sisällä jokseenkin koko päivän. Valosarjan kaivoin kaapista ja kiedoin eteisen peilin ympärille vain todetakseni että se näyttää harvinaisen pöljältä... Olkoon siinä kuitenkin niin muistan hankkia hauskemman valosarjan tilalle. Uuni piti pestä, ja koska ohjeessa neuvottiin lämmittämään uuni vielä pesun jälkeen kuumaksi ajattelin laittaa pellille anista ja kardemummaa tuomaan tuoksua. Unohdin mausteet uuniin, ja nyt täällä haisee kärähtänyt anis. Kuinka kätevää. Onnistuin myös naarmuttamaan auton ja lukitsemaan itseni ulos, joten ehkä onkin viisainta pysytellä sisätiloissa tekemättä mitään koko loppupäivänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti