sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

muffinihimotus






Muffinit ovat mahtavimpia leivonnaisia mitä kuvitella saattaa. Muffineita on helppo tehdä, perustaikinasta saa lukemattomia muunnelmia ja lisäksi ne ovat hauskan näköisiä. Tykkään erityisesti kuorrutetuista muffineista, tosin ne kai sitten ovat lähinnä kuppikakkuja... No, miten vaan. Tänään leivoin banaani-pekaanipähkinämuffineita jotka syötiin Frasierin seurana, viime viikolla kokeilin valkosuklaa-makademiamuffineita ja tuplasuklaamuffineita. Kaikki maistuivat mainioilta :) Karppia muffinit eivät ole nähneetkään, mutta nyt on menossa uskonpuutevaihe ruokavaliolla niin eipä tuo haitanne.

Kokeilemistani muffinssiohjeista tykkään erityisesti tästä. Ohje on peräisin Kinuskikissan blogista ja olen sitä hieman muokannut omaan makuuni sopivaksi.


perustaikina:
150g voita
1 ½ sokeria
2 munaa
2½ dl hienoja vehnäjauhoja
1 dl karkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½-1dl kermaa
lisukkeet:
2 banaania
paahdettuja pekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuna

200C n. 20 min

3 kommenttia:

  1. Mmm, oma herkkuyhdistelmäni on vadelma-kardemumma. Jälkimmäinen tietysti kohtuudella annosteltuna, mutta vadelmia voi tuskin olla liikaa :) Inkivääriripauskaan ei ole pahitteeksi.

    VastaaPoista
  2. jep, totta puhut! Nyt juuri ajattelin tehdä suklaamuffareita kun poika pyysi, on sen verran toipunut mahataudistaan että rupee ruokakin maistumaan :)

    Olen tilannut kivannäköisen cupcake-kirjan, mutta taidan kuitenkin kokeilla tätä sinun reseptiä!

    Aurinkoisin terveisin, ingrid

    VastaaPoista
  3. tuija: Kuulostaa ihanalta! Tykkään kovasti vadelmista mutta inhoan niiden kiviä, jäävät aina hampaankoloon.

    Ingrid: Toivottavasti onnsituivat. Tuplasuklaamuffinit ovat myös hirmu hyviä, varsinkin jos sydämeksi lykkää vielä suuren palan valkusuklaata :)

    VastaaPoista