sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Ikävä Australiaan

Viime aikoina mielessä on ollut kovasti Australia, johtuen kai siitä, että äitini on lähdössä sinne ensi kuussa ja minäkin olisin voinut lähteä. Töiden ja tulevien koiranpentujen kanssa se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi yhtälöksi, joten pitää tyytyä haaveilemaan. Neljä vuotta sitten näihin aikoihin vietin siellä ihanan kuukauden. Tykkäsin maasta ja ihmisistä siellä ihan hurjasti.

Yritin skannailla muutamia valokuvia reissusta blogiin laihoin tuloksin, joten niiden tilalta tarjoan kattauksen eilisestä elokuvasta. Holy Smoke ei napannut silloin ensimmäisellä katselukerralla, ja nyt se kolahti Australiankaipauksessani ihan totaalisesti. Elokuvan värit ovat erityisen kauniita. Siinä oli myös jotakin hyvin samanlaista kuin siinä, millaisena itse koin Australian. Elokuva toi erityisesti mieleen ainakin ne taatusti erikoisimmat bileet koskaan. Paikkana oli vanha, Sydneyn huonomaineisessa kaupunginosassa sijainnut kauniisti ränsistynyt hotelli joka oli muutettu kaveriporukan kommuuniksi. Muistan sieltä mallinuket, kylpyammeellisen punaiseksi värjättyä vettä, eksoottiset hedelmät sekä pienet, värikkäät huoneet. Tunnelma oli melkoisen absurdi.

1 kommentti:

  1. Oivoi, Holy Smoke on ihana elokuva! Olen yrittänyt aivopestä tuota miehenpuoliskoakin katsomaan sen, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin. Pitää siis nautiskella se uudelleen ihan itseksensä.

    VastaaPoista