maanantai 4. tammikuuta 2010

lupauksia


Uusi vuosi tuli aloitettua tavanomaisesti kaikenlaisilla lupauksilla kunnon itsepetoksen hengessä. Ensimmäisenä päivänä kaivoin vaa'an ja mittanauhan esiin, punnitsin, mittasin ja kirjasin tulokset ylös sekä suuntasin karppaus.info -foorumille hakemaan lisäpotkua. Olen ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla yhtämittaa yli vuoden, ja se on sopinut minulle oikein hyvin. Viime vuoden loppupuolella annoin sitten kuitenkin periksi ja palasin vähitellen leivonnaisten ja epäsäännöllisten syömisten maailmaan. Nyt olisi tarkoitus sitten ottaa vahingot takaisin korkojen kera! Mitenkään lupaavaa ei tämä alku kuitenkaan ole, laatikot kun pursuavat vielä joulusuklaista. Lisäksi minusta on periaatteessa typerää, että tapana on ihan yleisesti aloittaa laihdutus joulun jälkeen... Sarjassa kuluneita uudenvuodenlupausia. No, ainakin tulen kiertämään punttisalit ja pöhköt jumpat hyvin kaukaa.

Seuraavalla lupauksella jatkoin myös perinteistä linjaa. Lupasin näet hoitaa raha-asioita säntillisemmin ja koittaa säästääkin hiukan. Haasteellinen päätös näin alennusmyyntien aikaan - johan haksahdin IC Companyn ihanasta myymälästä haalimaan kaikenlaista, kuten tuon punaisen laukun tuossa keltaisen mekon vieressä. (välikommentti: Tuo keltainen mekko on ommeltu vanhoista verhoista. Tanja ompeli sen huipputaitavasti ja siitä on tullut yksi lempivaatteistani. Kaava on peräisin Ihanat mekot ja tunikat -kirjasta.) Ostoskrapulasta toivuttuani maksoin laskut ja tein säntillisesti epämääräisen budjetin itselleni sekä hankintalistan tarpeellisista ja vähemmän tarpeellisista tavaroista.

Kolmannen lupauksen teen nyt. Päätän palata mahdollisimman nopeasti takaisin arkirutiineihin ja normaaliin vuorokausirytmiin, tämä hilluminen yöpuvussa saa jo riittää. Huomenna olisi tarkoitus suunnata jo töihin lomasta huolimatta. Ajattelin että olisi mukava suunnitella ja valmistella ihan rauhassa, tehdä vähän töitä jo etukäteen. Ehkä siinä sivussa voisin ommella uusista kankaista jotain pientä.

Iloista uuden vuoden alkua teille kaikille! Olkoon kaikilla lupauksia tehneillä hyvä onni niiden toteutumisen suhteen tai sitten riittävästi huumorintajua jotta voi nauraa itselleen jos ne eivät ihan menneetkään putkeen.

3 kommenttia:

 1. heissan vaan,
  olen jokin aikaa sitten löytänyt blogisi ja tykästynyt:) tuo karppaus on minua kiinnostanut myös jonkin aikaa, ja lainasin tänään just aihetta käsittelevän kirjan. olisi kiva kuulla (noin summittainen ainakin:) päivän ruokalistasi, kun karppaat. mulle ongelmia tuottaa aamiainen, kun mun täytyy saada aina kunnon aamiainen tai ylipäätään aamiainen..olisi kiva kuulla!

  VastaaPoista
 2. Mainioita kuvia jälleen :)

  Itse palasin tänään vajaan parin viikon joululoman jälkeen töihin ja siellä puhuttiin - ei mistään muusta kuin laihdutuksesta :D Noh, naisvaltainen ala nääs. Kun yksi toisensa jälkeen kertoi omista dieetti-metodeistaan näin joulun jälkimainingeissa, se alkoi kuulostaa melko naurettavalta - vaikkakin itse olin täydellä tohinalla mukana keskustelussa! :) Toi karppaus kiinnostaisi mua ikäänkuin elämäntapana, mutta ehkei ihan tiukassa muodossa. Täytynee tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
 3. Mantelikakku: Kivaa, tervetuloa! Laitanpa seuraavaksi karppausaiheisen postauksen. Aamiainen on taas omasta mielestäni melkeinpä helpoin kun muutenkin tykkään brunssityyppisistä aamiaisista eniten.

  Minttu: No voin kyllä kuvitella. Niinpä näyttivät naistenlehdetkin pursuavan dieettiohjeita jälleen. Karppausta voin tosin omalta osaltani lämpimästi suositella, sen avulla olen kyllä oppinut paremmille ruokailutottumuksille ihan pysyvästikin. Sokeri jäi teestä ja kahvista ensimmäisellä karppauskerran jälkeen, ja toisen jälkeen puolestaan opin syömään kunnolla kasviksia.

  VastaaPoista