lauantai 4. heinäkuuta 2009

kangaskauppoja

Turussa on ihan paras kangaskauppa, Jätti-Rätti. Nimestään huolimatta (tai ehkä juuri siksi) sieltä tekee oikeastaan aina ihan mahtavia löytöjä. Valkopilkkuisesta vihreästä kankaasta tulee kesäpöytäliina terassille. Pinkkiä pellavasekoitetta ostin taas pöytäliinaksi keittiöön. Voi olla että siitä tulee myös verho terassille, hamstrasin sitä edukkaan hinnan sokaisemana useamman metrin. Kukallisen kankaan vien tuliaisiksi ystävälle.

Ompeluksia suunnitellessa muistin omistavani ompelukoneen. Olen saanut sen aikanaan perinnöksi mummiltani, mutta koska en juuri silloin ommellut mitään se on maannut vintillä punaisessa laukussaan. Pitääkin kokeilla toimiiko se vielä. Mummin ompelulaatikosta löytyi kaikkea muutakin kivaa. Mummi on kyllä ollut aika hurja kun on piikittänyt neuloilla tuota naista kaulaan ja tyttöä silmään.

* * * * * * *

Seitsemän postausta kasassa! Olen aloittanut ja lopettanut omia blogeja useamman kerran, ja nyt päätin, että jos jaksan viikon ajan tehdä päivittäin postauksen, julkaisen blogin ja ryhdyn pitämään sitä aktiivisesti. No, en ehkä tosin postaile ihan kerran päivässä. Nyt kyllä hiukan fuskaan kun tämä tulee saman vuorokauden puolella kuin edellinen ;) Pennuilla on ollut blogi ja samaten työn puolesta pidän blogia, joten puuha on tuttua. Nyt halusin ihan ikioman blogin, minne voin postailla mitä milloinkin huvittaa. Haastetta blogissa kyllä on, en nimittäin ollenkaan tykkää lukea vanhoja kirjoituksia. Jokaikinen päiväkirjanpitoyritys on tyssännyt siihen, että olen vähän ajan päästä repinyt sivut ja polttanut ne. Tämä päiväkirja ei tosin ole yhtä henkilökohtainen - toisaalta tässä tulee kyllä paljastettua itsestään sellaisia asioita, joita ei edes ole tullut ajatelleeksi, ainakaan ennen kuin kirjoittaessa. Oikeastaan haluankin tästä enemmän kuvablogin. Vielä tuntuu, että kuvat kaipaavat viereensä hiukan juttua. Päätavoite on herättää miltei lopahtanut mielenkiinto valokuvaukseen, ja ainakin tällä viikolla olen siinä onnistunut. Kamera on kulkenut luontevasti mukana ja säätöjä on opeteltu uudelleen. Ihanaa kuvata taas pitkästä aikaa!

4 kommenttia:

 1. Tuo Singer taitaa olla oikein hyvä kone. Mun kotikotona on sellainen, ja hyvin vetää ja tikkaa. Mä voin auttaa sua sen putsaamisessa ja öljyämisessä, jos tuot sen Helsinkiin.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia tarjouksesta! Ehkäpä sen voisi tuoda - kai joka taloudessa pitää yksi Singer olla. Sievä se ainakin on, jollei muuta. Ja kelvollinen varmaan pöytäliinojen ompeluun. Kaulapantaan jos pystyy, niin sitten nostan jo hattua.

  Tänne koneelle taas jämähdin. Koukuttavaa tämä blogitouhu. Lupasin tehdä tiramisun huomiseksi ja aineksetkin ovat jo melkein pöydällä. Keittiöön siis...

  VastaaPoista
 3. Pidän peukkuja, että jaksat pitää tätä blogia. Tätä on mukava lukea. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, mukava kuulla että tästä on iloa jollekin muullekin! Enköhän jaksa pitää, ainakin nyt on kova into päällä :)

  VastaaPoista