perjantai 3. heinäkuuta 2009

puutarhaunelmia


Kotoa löytyi nippu Viherpihan vuosikertoja. Niitäpä olen täällä puutarhakuumeessani lueskellut ja ihastellut kuvia. Mahtava lehti! Lehtien vieressä pidän ruutupaperia johon kirjaan kaikki hauskat kasvit jotka voisivat pihallemme sopia ja suunnittelen istutusalueita. Melkein joka toisessa lehdessä oli Piilu-kärhön kuva. Itse asiassa kuva taisi olla vieläpä lähestulkoon sama, mutta ei se haitannut. Hienolta näytti Piilu. Sellainen oli saatava! Aamun lehdessä ilmoitettiin kärhöalennuksista ja lajilistassa komeili tuo Piilu - sinne siis! Suunnitelmissa oli ostaa yksi Piilu ja katsoa onko minusta kärhönkasvattajaksi. Yhden Piilun ostin, ja vielä toisenkin. Kärhönhimoissa otin mukaan vielä Nelly Moserin ja dr. Ruppelin - sointuvat niin kivasti Piilun väreihin. Toki kärhöille piti ostaa myös oma kiipeilyteline, vaikka olinkin aikeissa punoa sellaisen itse. Saa nähdä, saanko kärhöni ollenkaan kukkimaan - tuossa kolmannessa kuvassa on pienempi Piilunalku. Aika pieni on hän.

Noissa Viherpihalehdissä on oikeastaan ollut parasta juttusarja, jossa esitellään aina yksi väri kerrallaan kasveja ja istutuksia. Oma suosikkini oli vaaleanpunainen ja pinkki. Täällä kotona kuvailin pihalla muutamia suosikkikukkia - no, petunia ei oikeastaan kuulu niihin, elleivät sen kukat suostuisi pysymään tuollaisina kuin kuvassa. Kaikenlaiset pelargoniat ovat ihan parhaita kesäkukkia. Syksyllä ajattelin kunnianhimoisesti yrittää saada kahdeksan pelargoniaani talvehtimaan. Pioneita olisi mukava myös kasvattaa, mutta taidan kuitenkin tyytyä ihailemaan näitä kotipihan komistuksia.

1 kommentti:

  1. Sormustinkukista tulee Le Clos Joli -puutarha mieleen, Pohjois-Ranskassa. Aargh, matkakuume... Voitais joskus tehdä sellainen automatka Keski-Euroopan puutarhoihin :)

    Tänään oli maailman kammottavin työpäivä. Ja nyt haaveilen stylistin töistä. Ja valokuvaamisen opiskelusta. Ja rahasta. Lottosin.

    VastaaPoista