sunnuntai 28. helmikuuta 2010

tervetuloa kylään!

Hiihtoloma oli ja meni, eikä nurkkia tullut esiteltyä kuin yksi. Pöh. Eilen televisiosta tuli mainos uudesta televisio-ohjelmasta, jossa etsittiin lähiökoteja esiteltäviksi. Siitä ja puuttuvista nurkista inspiroituneena tuli mieleen laittaa tänne kerralla useampi kuva kodistamme, joka on sanan jokaisessa merkityksessä varsinainen lähiökoti. Talo on rakennettu 80-luvulla elementeistä ja huonekorkeus on asiaankuuluvasti matala. Kotimme on reilu viiskytneliöinen kaksio johon kuuluu lisäksi terassi ja pieni piha. Edellinen kotimme oli keskustassa hienossa vanhassa talossa, ja siihen verrattuna tämä koti on toki kovin erilainen. Siitä huolimatta viihdymme lähiöluukussamme vallan mainiosti. Tässä postauksessa kierretään eteisestä keittiöön. Nämä tilat ovat kaikki yhteydessä toisiinsa ilman ovia. Esittelen makuuhuoneen, kylppärin, pihan ja terassin sitten myöhemmissä postauksissa. Vähän pitää pahoitella kuvien laatua, päivänvalo ei oikein suosinut tänään ja laiska kuvaaja ei jaksanut hakea alustaa. Lisäksi kuvista voi bongailla kaikenlaista hölmöä, huomasin muutamat yksityiskohdat vasta kuvia koneelle laittaessa ;)


Eteinen on hirmu pitkä ja kapea. Fiksumpi olisi kai kaatanut keittiön ja eteisen erottavan seinän, me halusimme mielummin paljon seinäpinta-alaa.


Heijastus eteisen peilistä. Liukuovien tilalta hankimme vaatekaapin eteen purjerenkailla ripustettavan verhon. Verhon ompeli ihana ja taitava Tanja.


Ostindiat ja marokkolaislasit säilyvät vanhassa astiakaapissa joka haisee sisältä hassulle. Keltainen naulakko löytyi mummolasta niinkuin moni muukin huonekalu meillä. Tämän seinän tahtoisin maalata jollain kirkkaalla värillä.


Terassin ovelta katsottuna näyttää tältä. Koirat tykkäävät divaanista ehkä juuri siksi, että siitä näkee ulos.


Lundian hylly oli ennen männynvärinen. Valkoisella maalilla ja Indiskan nupeilla siitäkin tulee ihan mukava kaluste. Villamatto löytyi halvalla Huuto.netistä, koirien takia ei tee mieli sijoittaa omaisuuksia kodin mattoihin.Olohuoneen toinen nurkka. Nurkassa oli se valkoinen joulukuusi ja nyt se tuntuu niin karulta ja tylsältä.


Olohuoneesta näkee keittiöön, tai oikeammin ruokapöytään. Halusin että eri tilat sisustetaan eri väreillä, olohuone sinisellä ja keittiö punaisella. Olohuoneen turkoosissa peurataulussa ja keittiön punaisessa seinässä on tarkoituksella jotakin samaa. Keittiössä ärsyttää kodinkoneiden törkeä määrä, tasot muistuttavat kohta kodinkonemyymälää.

Keittiö ja uusi lattia. Jääkaappi, liesi ja allas jäävät vasemmalle puolelle eikä niissä ole oikein mitään kuvaamisen arvoista. Koirat ovat yksinollessaan meillä keittiössä, siksi tuo valkoinen portti oviaukossa. Koirilla on toki omat pedit jotka nyt puuttuvat kuvasta.

7 kommenttia:

 1. oi kun kivan kotoisan näköistä!
  ja lattiasta tuli bueno!
  olen kuvitellut koko ajan että asutte vanhassa puutalossa :)
  meillä on 87rakennettu 100m2 rivarinpääty,haaveilen siitä puutalosta aina vaan!
  näytin miehelle tuota lattiaprojektiasi,ja yllytin moiseen täälläkin...hän vaan meinasi että ei kai sovi koiraperheeseen,eikä rivariin,että vanhaan puutaloon kyllä(oletin siis sellaisen teillä olevan ;) )...nyt täytyy yllyttää uudestaan,että sopii kyllä rivariinkin,kun tyyli on samantapaista kuin teillä!
  (mikä mäykyllä,kun kauluri?)

  VastaaPoista
 2. hieno lattia! ihania värejä!

  VastaaPoista
 3. pieni p: Hauskaa! Tykkäisin kyllä kovasti asua puutalossa :) Tulevaisuuden haaveissa siintää omakotitalo, mutta eiköhän me tässä nykyisessä asustella vielä hyvän aikaa. Olen niin innostunut tuosta lattiasta että suunnittelen maalaavani kesällä myös loput kuvissa näkyvistä parketeista. (Eikö näyttäisikin hyvältä!) Etenkin terassin ja ulko-oven välinen lattiapinta alkaa olla pahasti kulunutta.
  Lumppis-mäykky oli nisäkasvainleikkauksessa perjantaina, eikä ymmärrä ollenkaan että toipilasaikana kuuluisi levätä. Se leikkii ja hyppii entiseen malliin, virkeä mummokoira :)

  S: Kiitoksia, olen itsekin vielä ihan ihastuksissa tuohon lattiaan :)

  VastaaPoista
 4. Ihana, viihtyisä, väreillä leikkivä koti...tykkään!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia Mantelikakku! Värejä pitää olla, niistä meillä tykätään :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Kyllä teillä on aivan aito ja siksi viehättävä lähiökoti. Tervetuloa mukaan ohjelmaan jos kiinnostaa!
  t. Lähiökodin tuottaja

  VastaaPoista
 7. Voi, kiitos. Pitääpä harkita. Koti saa mieluusti esitellä itseään, asukkaat sen sijaan eivät oikein viihdy kameran edessä...

  VastaaPoista