torstai 9. heinäkuuta 2009

tiramisua...

remonttia, sadetta ja ukkosmyrsky. Huomenna asennetaan uusia lattia, aika hauskaa kun pääsen kokeilemaan sitäkin. Varsinainen remonttireiska on minusta sukeutunut tällä Turun reissulla :)
.
Viikonloppuna kokeilin tiramisua toista kertaa uudella reseptillä. Ennen vannoin rahkatiramisun nimeen, kunnes sain maistaa ystävän luona italialaista tiramisua. Se oli vielä parempaa! Olen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, mutta tämän takia olen jo useampaan otteeseen lipsunut periaatteista. Muutin hiukan reseptin ainemääriä, tässä oma versioni tuosta herkusta:
.
tarvitset:
Savoiardi-keksejä
vahvaa kahvia / espressoa
½dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
250g mascarpone-juustoa
Amarettoa maun mukaan
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
.
Keksit ladotaan tarjoiluastian pohjalle ja kostutetaan kahvilla. Kahvia ei kannata laittaa liikaa, ensimmäinen tiramisuni oli pohjasta ihan mössöä. Täytettä varten vaahdotetaan omissa kulhoissaan valkuaiset ja keltuaiset+sokeri. Toisen tiramisun kanssa onnistuin paremmin, kun lisäksi vatkasin mascarponen notkeaksi Amareton kanssa. Näin tuorejuusto oli helpompi yhdistää valkuais- ja keltuaisvaahtoihin. Valmis täyte kaadetaan keksien päälle ja koko astia laitetaan jääkaappiin. Tiramisu on paras valmistaa mielellään edellisenä päivänä. Kaakaojauhe siivilöidään päälle juuri ennen tarjoilua.
.
Oi, ei olisi pitänyt kirjoitella tiramisuista, alkoi tekemään hillittömästi mieli! Seuraava projekti voisikin olla karppiversion valmistaminen. Ladyfingersien tilalle itsetehty mantelipohja... Näinköhän onnistuu.... Karppileivonnaisista ehdoton bravuurini on mutakakku. Sen reseptin voisikin laittaa tänne seuraavaksi.

4 kommenttia:

  1. Vois kehitellä oman ladyfingers-reseptin mantelijauhoista. Tiramisu on kyllä pettämätön herkku.

    Mullakin ajatukset maalissa. Lattiamaalissa. Taas.

    Tänään nautin vapaapäivästä, ajattelin kipaista kirpparikierroksen Kalliossa.

    VastaaPoista
  2. Kirjota ihmees karppiversio, sitä vois muutkin syödä ;) Ihana takapiha :)

    VastaaPoista
  3. Pitää kyllä alkaa kehittelemään mantelipohjaversiota, luulisin että se onnistuu ihan hyvin. Maistuisikohan kookos ihan hullulta tiramisussa? Kookoshiutaleista ja mantelijauhosta saa meinaan tosi kuohkean pohjan, se tahtoo olla karppileivonnaisissa hankalaa. Täyte on jo melkein valmiiksi karppia :)

    VastaaPoista
  4. ai, asutte siis suomessa..eikä espanjassa..hyvää lomaa!

    VastaaPoista