torstai 3. joulukuuta 2009

ensimmäinen kirjakokeilu

Tänään ennätin kotiin valoisaan aikaan. Oli vieläpä oikein kaunis sää, ihanaa kun on taas pakkasta ja maa on kuivaa ja ilma kirpeää! Posti oli tuonut alkuviikosta tilaamani kirjat ja pääsin samalla kuvaamaan siitä pari aukeamaa. Tilasin kirjat reilu viikko sitten Ifolorilta, blurbista haaveilin alunperin mutta pelkäsin etteivät kirjat ehtisi jouluksi. Ihan tyytyväinen en kirjoihin ollut, suurimmaksi osaksi tyytymättömyys johtui ihan omista taidoista. Taitto ei ollut paras mahdollinen ja osa kuvista oli aika valjuja. Seuraava kirja onnistuisi ihan varmasti huomattavasti paremmin nyt kun on nähnyt valmiin tuotoksen. Kirjan laatu sen sijaan oli melko hyvä - magenta vain toistui ihan omituisesti, osa sävyistä näytti kadonneen ja tilalla oli vain suuri yksivärinen pinta. Myöskin kirkkaat vihreän sävyt näyttivät omituisilta. Parhaiten onnistuivat neutraalimmansävyiset kuvat, ohessa muutama suosikkiaukeamani. Niin, ja uudet kengät :) Kaikki kirjan kuvat ovat mummolasta.

9 kommenttia:

 1. Tuosta luulisi saajan ilahtuvan jouluna! Hyvältä näyttää. Tykkään myös uudesta ulkoasusta.

  Pysy nyt visusti peiton alla, niin pääsemme matkaan huomenna. Kivaa!

  VastaaPoista
 2. ihana idea, ainakin esimerkkiesi perusteella oikein onnistunut lopputulos! tulkaapa tanjan kanssa lauantaina belly-baariin kuuntelemaan magenta skycode-nimistä bändiä, olen taustalla muutamassa biisissä, hienoa musiikkia. toivottavasti nähdään;) lotta

  VastaaPoista
 3. Minä taitoin tutulle hänen häistään kirjan ja tilasin sen fotoyks.fi:stä, ja lopputulos miellytti minua kyllä :)

  Kaverini tilasi taas tuolta ifolorista ja ei ollut tyytyväinen, koska hänen kuvissaan esiintyi sävymurtumia tummissa väreissä ja vaikka resoluutio oli riittävä, kuvista ei silti tullut kovin laadukkaita.

  Kauniilta näyttävät aukeamat kirjassasi näin ruudulta katsottuna :)

  VastaaPoista
 4. Anniina: Uusi ulkoasu on vielä väliaikainen, mulla on visio mutten osaa toteuttaa sitä. Opsikelen. Peiton alla pysyminen ei auttanut :(

  Lotta: Olisi niin kiva tulla! Tämä flunssa ei vaan oikein edistä mun sosiaalista elämää, varmaan menee vielä huominen päivä vällyjen alla ja huonojen tv-ohjelmien parissa.

  S: Kiitos vinkistä, pitääpä miettiä tuotakin vaihtoehtoa! Blurbin kirjoja olen myös nähnyt valmiina ja ne näyttivät upeilta. Mulla ei ollut ongelmia tummien sävyjen kanssa, ne toistuivat hyvin ja kuvien laatu ja paperi olivat muuten mieleen.

  VastaaPoista
 5. Blurbin kirjoihin olen minäkin törmännyt ainakin simply photo-blogissa ja houkuttavalta tuntuisi tehdä joku kirjanen sitä kautta. Josko sitä kehtaisi jonkun projektin pykätä kasaan niin pääsisi suunnittelemaan :)

  VastaaPoista
 6. Kuulin juuri, että Blurbin kirjoja tehdään nykyään myös Euroopassa, että ei ne toimitusajatkaan mitään hurjia ole. Seuraavat kirjat ehdottomasti sieltä!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia tiedosta, nyt alkoi vimmattu kuvaaminen :D

  VastaaPoista
 8. Ihana blogi, käyn täällä aina välillä kurkkimassa, ja koirasi ovat supersymppiksiä. Otin työn alle kuvakirjan fotobuch.de:hen kun on niitä harvoja joilla macille ohjelma. Blurb olisi toinen vaihtoehto. Toi taittaminen on vaan älyttömän hidasta.... En oo vielä montaa aukeamaa saanut rakennettua. Taitto on kyllä ihan oma lajinsa. Käyn vielä kattelemassa blurbia myös.

  Ingrid

  VastaaPoista
 9. Kiitos Ingrid :) Täytyy käydä tutustumassa tuohon fotobuchiin, ei ole ennestään tuttu. Blurbia suosittelen erittäin lämpimästi, hienoimmat kuvakirjat joita olen nähnyt ovat sieltä.

  VastaaPoista