sunnuntai 20. joulukuuta 2009

jouluateria

Oijoi! Maha on vieläkin ihan pinkeänä ylensyömisestä, vaan silti tekisi mieli käydä maistelemassa ylijääneitä ruokia. Pidimme tänään ystävien kanssa jouluillallisen. Jokainen toi yhteiseen pöytään muutamia omia lempiherkkujaan, ja komean pitopöydän saimmekin aikaiseksi. Tuliaisiksi sain suloisia limetinvihreitä hortensioita. Harmi-koira toki tavalliseen tapaansa varasti show'n syömällä salaa pöydältä kaiken voin, ja oksenteli sitten sitä pitkin iltaa. Tällä kertaa kaikki kuvat on ottanut Tanja. Ihana ilta ja ihanat ystävät, kiitoksia!

Menu

hunaja- ja konjakkigraavilohta
kylmäsavulohta
savulohisalaatti
kirjolohen mätiä, smetanaa ja sipulia
viidenkymmenen juuston salaatti
saaristolaisleipää
sämpylöitä

***

lanttulaatikko
imelletty perunalaatikko

***
luumurahka
karpalo-kinuskikakku

5 kommenttia:

 1. KIITOS! Olen niin iloinen. Oli ihanaa, vaikka hetken jälkeen syömisen luulin kuolevani. Tästä perinne!

  VastaaPoista
 2. Kannatetaan! Kirjoitettunakin menu näyttää mahtavalta, mutta todellisuus on jotakin aivan uskomattoman hyvää. Ei tarvinnut maanantaina syödä. Kivat kuvat illasta. Kiitos ihanat!

  VastaaPoista
 3. Nam kun tuli nälkä tuosta menusta..oih! Ihanan jouluista muutenkin.
  Ja hahhaa,voi Harmia,aikamoinen rotkale! Miten osasittekin moisen nimen sille valita? :D

  VastaaPoista
 4. Nuo kaksi ensimmäistä ovat niiiin kauniita kuvia. Samallainen teepannu näkyy olevan kuin minulla, mutta omituisesti se menetti tuon hopeisen hohtonsa ja muuttui kullanväriseksi.

  Ihanaa, hyvää joulua myös sinulle tunnelmakotiisi!

  VastaaPoista
 5. Tanja: Ehdottomasti perinne, ja kiitos itsellesi! Pahoittelen, että emäntä nukahti sohvalle...

  Anniina: Kiitos sinulle, ja erityiskiitos mahtavista hortensioista!

  niina: Kiitos :) Harmi peri nimensä mummoni edesmenneeltä Harmi-vuohelta, joka oli varmasti pahansisuisin vuohi mitä kuvitella saattaa. Se yritti puskea aina tilaisuuden tullen. Harmi-vuohi oli myös väriltään harmaankirjava. Harmi-koira ei ole onneksi lainkaan ilkeä, mahdottoman ehtiväinen säheltäjä vain ;)

  Lämmin kiitos Liivia :) Saa nähdä miten omalle pannulleni käy - en kyllä pahastuisi jos sekin muuttuisi kullanväriseksi. Sopisi paremmin laseihin ja tarjottimeen.

  VastaaPoista