
Kotona lupauduin valmistamaan joulupöytään uuden perunalaatikon, ja tällä kertaa äiti kaivoi kätköistään Suomalaisen Pohjan (turkulainen, nimestään huolimatta oikein mainio ravintola) perunalaatikkoreseptin. Tässä reseptissä ei edes yritetä imellyttää ja sokerin määrä onkin huikea! Lopputulos oli ehdottomasti herkullisin tähän mennessä maistamistani laatikoista, ja vaikka perunalaatikkoa onkin syöty kyllästymiseen asti maltan silti laittaa tämän tänne talteen, ensi vuoden jouluateriaa varten.
Perunalaatikko
1 kg perunaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
2 dl sokeria
8 dl täysmaitoa
3/4 dl kuohukermaa
Muhenna keitetyt perunat kuumina survimella ja lisää joukkoon ensin kuivat aineet, sitten nesteet. Laita laatikko 155-asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi. Perunalaatikko kannattaa syödä heti sen valmistuttua - se kuivuu uudelleenlämmityksessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti